Servicii de Supralegalizare Constanta

Supralegalizări

În timp ce Apostila de la Haga este o procedură de supralegalizare aplicată doar de către statele semnatare ale Convenției de la Haga, supralegalizarea (sau legalizarea consulară) este procedura cerută de acele state care nu au încheiate acorduri bilaterale sau multilaterale privind simplificarea sau abolirea completă a supralegalizării.

Prin supralegalizare, un stat confirmă veridicitatea documentelor emise pe teritoriul său sau pe teritoriul altui stat. Supralegalizarea este cerută de un şir de ţări, care nu au încheiate acorduri bilaterale sau multilaterale privind simplificarea sau abolirea completă a supralegalizării.

Procedura de supralegalizare cuprinde:

  • traducerea documentului în limba țării de destinație de către un traducător autorizat
  • legalizarea traducerii de către un notar public (câteodată este necesară vizarea în prealabil de către instituția emitentă)
  • supralegalizarea traducerii autorizate la Camera Notarilor Publici
  • vizarea traducerii supralegalizate la Ministerul de Externe din București
  • vizarea la ambasada sau consulatul țării de destinație

Ministerul de externe este singura instituție abilitată pentru vizările traducerilor pentru țările ce nu sunt semnatare la Convenția de la Haga.

Pentru a vă economisi timpul, Centrele de Traduceri Axiotime Constanța vă oferă serviciul de supralegalizare de traduceri și documente, asigurând desfășurarea procedurii în fiecare etapă a acesteia. Reprezentanții biroului nostru de la București vor face toate demersurile astfel încât dvs. să vă prezentați doar la unul dintre sediile noastre cu documentele ce necesită supralegalizare!

< < Înapoi